diumenge, 27 de maig del 2012

Dia Internacional del Joc. Juguem?

"Jugar és una font inesgotable de plaer i alegria, que ens permet un creixement equilibrat del cos, la intel·ligència i la sociabilitat. Ara i sempre, el joc ha estat un element fonamental en la formació de les persones. Per tal de reivindicar la seva importància, el proper dia 28 de maig se celebra el Dia Internacional del Joc. "

"El fet d’instaurar el DIA INTERNACIONAL DEL JOC, ens permet recordar a tot el món que jugar és un dret per als nens i nenes -indispensable també en altres etapes de la vida- i que els adults -pares, mares, educadors/ores, institucions…- tenim la responsabilitat de garantir les condicions necessàries per al joc."

"Recordem que el dret a jugar va ser reconegut per primera vegada, el 20 de novembre de 1959 quan l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració dels Drets dels Infants. El 20 de novembre de 1989, es va aprovar la Convenció dels Drets dels Infants, que recull el dret al joc en el Article 31."

"Recuperar el Joc com una il·lusió i un repte compartit és l’objectiu del Dia Internacional del Joc, al qual any rere any s’adhereixen més ciutats europees. A Espanya, l’Associació Internacional pel Dret a Jugar (IPA Espanya) i l’Associació de Ludoteques de Catalunya (ATZAR) som els impulsors d’aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’administració pública, entitats i institucions i el suport de persones i el suport de persones sensibilitzades amb l’objectiu de la celebració, la infància i la comunitat."

Cites extretes de El dia del joc. Sortim doncs a celebrar als carrers i places aquest dia. Com? Jugant, és clar! Portem guixos!

Edito per afegir que, si plou, podem sortir amb les botes d'aigua a trepitjar bassals.



3 comentaris: