Feia temps que volia provar de fer aquesta pasta. La xarxa està plena de tutorials. Com qualsevol massa que porti farina i aigua, la clau és trobar la proporció correcta. No ha de ser massa humida perquè si no no es pot treballar, ni massa seca perquè es trenca. La pregunta: quantes hores ha d'estar al forn? Resposta sincera: no ho sé. Hi ha diferents indicacions per internet, però jo per les peces que es veuen a la fotografia de la safata ho he fet d'una altra manera. Les he tingudes unes 24h dins del forn, escalfant-lo unes tres vegades al llarg del dia a uns 70℃ o 80℃ i després apagant-lo. M'explico? No he tingut el forn encès 24h, només l'he encès unes estones i després l'he apagat, sense treure les peces de dins del forn.
Pasta de sal:
- 1 tassa de sal fina
- 2 tasses de farina comú
- 1 tassa d'aigua
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- colorant alimentari.
Barrejar la sal i la farina i anar-hi incorporant l'aigua a poc a poc. Finalment hi afgim una cullerada d'oli d'oliva. S'ha d'amassar, com la massa de pa. Un cop ens quedi una massa llisa i elàstica estarà llesta. Ara, si volem, hi podem posar colorant. La fiquem en bosses de plàstic i la desem a la nevera fins que l'haguem de fer servir. S'aconsella que com a màxim es triguin dos dies. Quan haurem tret la massa de la nevera l'haurem de tornar a amassar una mica. Sempre podem tornar a rectificar d'aigua o farina.
Un cop tinguem les peces seques, les podem pintar amb aquarel·les o acrílics i/o vernissar-les.
Mireu que boniques! Pastissos i pizzes...
... penjolls i formes diverses...
... personatges...
... piruletes i boletes.
Podem fer imans per la nevera.
Collarets...
... i tot el que imagineu!
A la Zoe i a mi ens han quedat ganes de repetir l'experiència!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada